Holistisch Helen

Holisme

Ho’oponopono

Innerlijk Kind Heling

SEDONA METHODE

Wat is Holisme?

De naam Holisme staat voor ‘geheel’ en is afgeleid van het Griekse Holos. Een holistische visie betekent dus dat je alles als één geheel ziet. Holisme gaat er vanuit dat alles met elkaar in verbinding staat. Alle gevoelens, emoties, gedachten en verlangens zijn met elkaar verbonden. Ze beïnvloeden elkaar en kunnen niet los van elkaar worden gezien. Ze vormen samen een balans. Als op het ene niveau iets gebeurt heeft dat effect op het andere niveau.
In het begeleiden van mensen vanuit holistische technieken heb ik niet de intentie om de klacht direct weg te nemen. Het maakt je bewust om ook met je zelf aan de slag te gaan. Het zijn verschillende Holistische technieken en methodieken die een onderdeel kunnen zijn van de IkSiJou ceremonie.

 

DE SEDONAMETHODE

De Sedonamethode is een methode om oude pijn, patronen, afweermechanismen en niet-helpende emoties los te laten. Iedereen wordt geboren vanuit het licht. Een puur en zuivere Ziel is welkom in deze wereld. In Hawaii spreekt men over de bowl of light.

Echter door het leven te leven, gebeurtenissen, opvoeding en omgeving, ontstaan er sluiers die het zuivere licht langzaam dempen en je steeds minder zult stralen.
De Sedonamethodiek pas ik soms toe om je te ondersteunen bij het loslaten van zaken op een diep niveau, zodat je weer vanuit puurheid kunt proberen te leven. Je bent niet je gedachten, emoties of patronen. Het verleden is een verhaal die je zelf hebt geschreven en de toekomst bestaat (nog) niet en je bent in staat om deze te maken zoals jij hem wenst.
Je leeft nu!

Ik zal je naar jouw thema vragen waar je op dit moment tegen aanloopt in je leven. Dit kan woede, leegte, schuldgevoel, angst en nog veel meer zijn. Ik zal je vragen dit te gevoel te verwelkomen. Het gevoel groter te maken en je mag daar een cijfer bij bedenken. van 0 (goed) tot 10 (slecht).
Ik stem met je af of je het kunt loslaten, je het wilt loslaten en of je het nu kunt loslaten. Dmv samen te ademen en visualisatie proberen we dit thema voor jou los te laten. En zo nodig herhalen we deze methodiek nog een aantal keer.
Deze oefening kun je ook zelf toepassen iedere keer als je een onprettige emoties ervaart.
Ik zal voorafgaande een ceremonie deze methodiek toepassen.

Ho’oponopono

Ho’oponopono is een eeuwenoud vergeving-ritueel uit de Hawaïaanse wijsheidsleer Huna. Het betekent ‘goed goed doen’.

Ho’oponopono is liefde in actie en een snelle weg naar de oorsprong van het leven. Het is een eenvoudig proces in vier stappen, waarmee je leert jezelf en anderen onvoorwaardelijk te vergeven, lief te hebben en het vervolgens beter te doen. Je hebt er geen goeroes bij nodig, je hoeft er geen pijn voor te leiden, je hoeft zelfs niet te begrijpen hoe het werkt, maar het werkt!

• Het spijt me.
• Vergeef me, alsjeblieft.
• Ik hou van je/mij
• Dank je wel.

Dit zijn de 4 zinnen die ik, of samen met jou tijdens een LomiLomi ceremonie zou kunnen uitspreken. Eventueel is het in overleg  ook mogelijk om een Ho’oponopono oefening/meditatie te beoefenen samen met mij, dít voorafgaand aan de LomiLomi ceremonie. Of gecombineerd met een andere heling-sessie.

We zijn gewend onze wereld dualistisch te bekijken. We zien vaak zwart of wit, rijk of arm etc.
We zien onszelf en een conflict, we zien het slachtoffer (de ander of onszelf) en we zien de dader.
Vervolgens zeggen we: De ander is schuldig, en vaak bedoelen we ermee dat de ander ons geluk en ontwikkeling in de weg staat.
Als we ons geluk kwijt zijn, door diegene die ons bedreigen, kwetsen, bedriegen etc, voelen we ons vaak het slachtoffer.
Dan komt Ho’oponopono om de hoek kijken…
Er zijn altijd twee kanten van een munt en een verhaal. vergeef jezelf en anderen om vrijer en gelukkiger te leven.

Innerlijke kind heling

Een pas geboren kind is nog in contact met zichzelf en met de essentie. Het treedt de wereld onschuldig, spontaan en vol energie tegemoet. Maar in de loop van de tijd krijgt het kind niet altijd precies wat het nodig heeft. Sommige behoeftes van het kind blijven onvervuld.
De opvoeding en de leefomgeving zorgen voor conditionering. Het kind vormt zich een beeld van zichzelf en de wereld om hem heen en ontwikkelt overlevingsstrategieën om de pijn en het verdriet te kunnen dragen.
Er ontstaan aanpassingen om te overleven en de kwetsbaarheid niet te voelen.
Wanneer het beschermende pantser iemands persoonlijkheid is gaan vormen, voelt hij weinig pijn en verdriet en is hij minder kwetsbaar. Maar de beschermlaag laat niets door, er komt geen energie van buiten naar binnen, er stroomt geen levensenergie door.
Tijdens een sessie maak ik soms gebruik van affirmaties. ( Dit zijn liefdevolle en positieve teksten die ik hardop uitspreek, eventueel samen)
Door affirmaties regelmatig te herhalen kun je je gedachten over jezelf veranderen.

GEDICHTJE

Morgen, morgen,
gaan ze van me houden.
Als ik nu altijd lief ben, nooit
boos ben, alles precies doe zoals
mijn moeder en andere het willen, dan.
Gaan ze morgen, morgen van me houden.
Als ik nu precies het juiste voel,
en het juiste denk en me nooit vergis. Dan
gaan ze morgen, morgen
van me houden.